Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kwaśnica

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 3 szt
kiełbasa 2 laski
boczek 20 dag
kapusta kiszona 30 dag
ziemniaki 40 dag
marchew 2 szt
sól, pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: kwaśnica

Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę , marchewkę ścieramy na grubej tarce , do garnka z wodą wkładamy żeberka kiełbasę i boczek pokrojone w kosteczkę ,dodajemy liść laurowy pieprz i sol gotujemy aż mięsko będzie miękkie dokładamy wtedy ziemniaki i gotujemy aż będą miękkie i dodajemy kapustę kiszoną , jeśli wstążki kapusty są długie możemy je przekroić , gotujemy jeszcze ok 20 minut , doprawiamy dobrze pieprzem podajemy gorącą -

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

KasiaK90 27.07.2012 14:26
dawno nie jadłam choć bardzo lubię
sara1 27.05.2012 22:43
apetyczna zupa
melonik 21.04.2012 07:14
super
Piotr24 17.04.2012 20:45
konkretna zupka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak