Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki śledziowe w winie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

matiasy 1 kg
cebula czerwona 5 szt
cukier 20 dkg
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat
Goździki całe Prymat
woda 0,25 l
ocet 10 % 0,25 l
wino czerwone wytrawne 0,25 l

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki śledziowe w winie

Cebulę obrać i pokroić w plasterki. Wymieszać wodę, ocet i wino oraz cukier. Dodać przyprawy, a potem cebulę. Całość podgrzać, ale nie gotować. Odstawić do ostygnięcia. Matiasy przełożyć do miski. Zalać marynatą i wstawić na noc do lodówki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 06.09.2010 07:26
przepis fajny,ale nie lubie sledzi

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak