Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PIEROGI Z SEREM, KASZĄ I RYŻEM

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kasza gryczana 200 g.
ryż biały 200 g.
mąka pszenna 3 szklanki
sól do smaku
śmietana 12% do smaku
ser biały 0,5 (twarogowy)

Przepis i sposób przygotowania na: PIEROGI Z SEREM, KASZĄ I RYŻEM

Kroki postępowania

1
FARSZ:
Kaszę i ryż osobno ugotowac z odrobiną soli i wystudzic. Następnie do kaszy i ryżu dodajemy ser, sól i pieprz do smaku i mieszamy razem najlepiej ręką.
Krok 1 - PIEROGI Z SEREM, KASZĄ I RYŻEM foto
2
CIASTO:
Mąkę zagniatamy wodą, wycinamy szklanką krążki lub robimy kulki, nadziewamy farszem i lepimy pierogi.
Krok 2 - PIEROGI Z SEREM, KASZĄ I RYŻEM foto
3
Do garnka wlewamy wodę również trochę solimyi doprowadzamy do wrzenia. Na gotującą wodę wrzucamy pierogi od czasu do czasu mieszając, aż wypłyną na wierzch i jeszcze gotujemy z cztery minuty.
Podajemy według uznania ze śmietaną lub zE smażoną słoninką.
Dzieci je uwielbiają.
SMACZNEGO!!!
Krok 3 - PIEROGI Z SEREM, KASZĄ I RYŻEM foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magda60 28.01.2013 12:43
dobre
Magda60 28.01.2013 12:43
dobre
Ela15 06.09.2012 19:47
fajne
Mati3 23.06.2012 19:49
ekstra:)
[email protected] 28.05.2012 14:09
Pyszny pomysl
Kamila24
Kamila24 17.04.2012 18:11
Ciekawy przepis - napewno wypróbuję :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak