Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ostry sos

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sos chili 10 łyżek
cebula 1/2 sztuki
papryczka chili 1 sztuka
ketchup pikantny 5-6 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Ostry sos

Zetrzyj cebulę na tarce o drobnych oczkach. Oczyść paprykę, przekrój i usuń gniazda nasienne. Pokrój w drobną kostkę. Wrzuć oba warzywa do miseczki i wymieszaj. Zostaw w ciepłym miejscu na ok 20 minut. Wlej sos chili, ketchup i wymieszaj. Sos gotowy jest od razu, idealny do pizzy albo fast foodów

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kamila24
Kamila24 17.04.2012 18:10
ciekawy przepis
hastalavista 17.04.2012 17:43
fajny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak