Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kąski kurczaka w chrupiącej panierce

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z kurczaka 2 szt.
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
bułka tarta pikantna 4 łyż.
olej 1/2 szkl.
jajko 2 szt.
mleko 2 łyż.
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat 2 łyżecz.

Przepis i sposób przygotowania na: Kąski kurczaka w chrupiącej panierce

Pierś z kurczaka należy pokroić w paski lub kostkę. Oprószyć ją solą, pieprzem. Następnie maczać kawałki kurczaka w roztrzepanym jajku z mlekiem i wymieszanym z przyprawą do kurczaka, panierować w bułce tartej. W garnku rozgrzać tłuszcz do głębokiego smażenia i smażyć na nim kąski z kurczaka na lekko złoty kolor. Podawać z frytkami i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bursztynek 18.07.2012 00:29
uwielbiam je
daria2911 18.04.2012 12:37
pycha
Justyna28 18.04.2012 11:51
ekstra:)
ewcia1312 18.04.2012 09:37
Kocham kurczaki :*
adam1f 18.04.2012 00:15
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak