Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Puchowa babka

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 6 szt
margaryna 25 dag
cukier 2 szkl
mąka ziemniaczana 2 szkl
mąka pszenna 6 łyżek
olej 6 łyżek
proszek do pieczenia 2 łyżeczki płaskie
ocet 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Puchowa babka

Masło utrzeć z cukrem, po czym wbijać kolejno jajka. Dodać zmieszane mąki z proszkiem. Wlać olej i na końcu ocet. Wymieszać i przelać do natłuszczonej i wysypanej bułką tartą blachy. Piec 40 min w temp. 170st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krystyna330 04.11.2013 08:49
fajny pomysł
Iwusia 18.10.2013 23:45
bardzo smaczna
RenataZ-et 30.11.2012 19:35
super
ben-ka 17.04.2012 19:55
ciasta z dodatkiem oleju są smaczne,takie wilgotne.
agunesu 17.04.2012 15:06
lubie babki:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak