Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pakory piwne

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka z ciecierzycy 2 szkl.
piwo 2 szkl.
kolendra mielona 2 łyżeczki
Kolendra natka siekana
curry 2 łyżeczki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 łyżeczka
pieprz
dynia
kalarepa
marchewka
brokuł
olej do smażenia
fenkuł 1 nasiona
kumin 2 mielony

Przepis i sposób przygotowania na: Pakory piwne

Do miski wsypać mąkę z cieciorki, dodać wszystkie sypkie przyprawy, dokłądnie wymieszać, a następnie wlać piwo - wyrobić łyżką na jednolite ciasto.
Na końcu dodać posiekaną natkę kolendry oraz 3 szklanki grubo utartych lub drobno posiekanych warzyw.
Całość dokładnie wymieszać i smażyć na rozgrzanym oleju niewielkie (1 łyżka) porcje ciasta.
Pakory powinny natychmiast wypływać - smażą się 4-5 minut w zależności od wielkości.
Powinny być rumiane, ale nie przypalone!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 19.04.2012 00:07
Zapraszam serdecznie do przejrzenia moich kulinarnych pomysłów oraz do zapoznania się z przepisami na bardzo różnorodne dania :) *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)
suzana 17.04.2012 14:45
świetne!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak