Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka z lukrem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 szt
cukier 1 szkl.
mąka ziemniaczana 1/2 szkl.
mąka 1 szkl.
margaryna 1 sztuka
proszek do pieczenia 1 opakowanie
cukier wanilinowy 1 opakowanie
cukier puder 12 łyżek
cytryna 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Babka z lukrem

Jajka ubić ze szklanką cukru. Następnie dodać mąkę ziemniaczaną i mąkę zwykłą. Margarynę rozpuścić w rondelku i ugotować ją. Gotującą margarynę wlać do masy. Na koniec dodać proszek do pieczenia i cukier waniliowy. Wszystko razem zmiksować. Przelać do formy na babkę i piec ok 20 min. dół babki, następnie wszystko razem ok 40 min. w temp. 180 st. Następnie zrobić lukier: Wymieszać sok z cytryny z cukrem pudrem. Lukrem polać upieczoną babkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

asia92wp 07.08.2012 08:55
pycha
asia92wp 07.08.2012 08:55
pycha
asia92wp 07.08.2012 08:55
pycha
asia92wp 07.08.2012 08:55
pycha
asia92wp 07.08.2012 08:55
pycha
krokodyl 28.06.2012 09:52
smaczne
koala 22.05.2012 13:35
nie to jak baba z lukrem:)
KasiaK90 27.04.2012 09:30
wspaniała
Renata16 18.04.2012 11:11
wygląda wyśmienicie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak