Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka twarogowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 250 gram
cukier puder 1 szklanka
sól 1 szczypta
cukier waniliowy 32 gramy
cytryna 1 sztuka
jajko 4 sztuki
mąka 1/2 kg
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
twaróg 200 (mielony)

Przepis i sposób przygotowania na: Babka twarogowa

Kroki postępowania

1
Masło utrzeć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym na puszystą masę.
Krok 1 - Babka twarogowa foto
2
Wbijać po jednym jajku i cały czas ucierać.
Krok 2 - Babka twarogowa foto
3
Dodać sól, sok wyciśnięty z całej cytryny i stopniowo dodawać twaróg. Cały czas ucierać.
Krok 3 - Babka twarogowa foto
4
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać do masy i szybko wymieszać.
Krok 4 - Babka twarogowa foto
5
Ciasto przełożyć do wysmarowanej foremki w kształcie babki.
Krok 5 - Babka twarogowa foto
6
Piec w 180 stopniach przez ok. 1 godzinę. Upieczoną babkę ostudzić i polać dowolną polewą.
Krok 6 - Babka twarogowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mati13 07.01.2014 20:10
na pewno smaczna
ana1 23.08.2013 21:05
super ciacho
Ada-Gaba 19.04.2012 13:03
piękna baba
Weronika_eM 18.04.2012 21:17
apetyczna babeczka
caffee_tea 17.04.2012 17:08
Robiłam podobne przepis na wielkanocna !
motylwe 17.04.2012 13:55
ładnie wygląda
dwa pokoje z kuchnią 17.04.2012 13:45
fajny przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak