Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pleśniak

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 1
cukier 1 szkl
mąka ok2 szkl
jajko 4
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
śmietana 2 łyżki
dżem

Przepis i sposób przygotowania na: Pleśniak

Kroki postępowania

1
Na stolnicy przesiekać nożem margarynę z mąką .Dodać cukier proszek do pieczenia śmietanę żółtka.
Krok 1 - Pleśniak foto
2
Zagnieść jednolite ciasto.Podzielić je na 3 części .Do jednej można dodać kakao ale niekoniecznie.Jedną część rozwałkować i ułożyć na posmarowanej blaszce.
Krok 2 - Pleśniak foto
3
Na ciasto wyłożyć dżem (lub owoce)Na warstwę dżemu rozłożyć drugą część ciasta.Następnie ubić pianę z białek i wyłożyć na ciasto
Krok 3 - Pleśniak foto
4
Na pianę poskubać kawałki ciasta -3 części .Całość upiec w piekarniku w temp 170st ok 50min
Krok 4 - Pleśniak foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krystyna330 24.01.2013 10:34
super
AURELKA 30.11.2012 12:53
wyborne
Kuchareczka2 30.11.2012 11:53
uwielbiam
Krzysztof15 25.11.2012 10:45
lubie
Juleczka20 20.09.2012 19:18
uwielbiam to ciasto
caffee_tea 17.04.2012 17:08
zawsze robiłam ten przsepis
dwa pokoje z kuchnią 17.04.2012 13:46
ciasto które najczęściej robiła moja mama- uwielbia je cała rodzina
Aga20 17.04.2012 13:06
bardzo apetyczne
Luki 17.04.2012 12:09
robie takie
kriko 17.04.2012 12:05
szybkie i dobre
kriko 17.04.2012 12:05
szybkie i dobre
pioge7 17.04.2012 11:50
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak