Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone jabłka

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cynamon 2 łyżeczka
miód 2 łyżeczka
woda 0,5 szklanka
jabłka 2 szara reneta

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone jabłka

Do naczynia żaroodpornego lub specjalnego naczynia do zapiekania jabłek wlewamy wodę.

Układamy przecięte na pół jabłka i posypujemy cynamonem.

Jeśli używamy naczynia żaroodpornego zapiekamy pod przykryciem około 30 minut do miękkości.

Jeśli mamy naczynie do zapiekania, zapalamy świeczkę, przykrywamy i pieczemy około 45 minut.

Upieczone polewamy miodem.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika111 17.04.2012 14:04
pyszne :)
anja3107 17.04.2012 12:15
super
gosia47-47 17.04.2012 11:53
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak