Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wegański pasztet z peczarek i fasoli

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki duszone 30 dkg
fasola biała 1 puszka
por 1/2 szt
olej do smażenia
majeranek 1 łyżka
tymianek 1 łyzka
pieprz do smaku
sól do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Wegański pasztet z peczarek i fasoli

Fasole i pieczarki odcedzamy, pora dusimy na oleju do miękkości. Miksujemy wszystko, ale niezbyt dokładnie, tak, żeby zostały cząstki warzyw. Dodajemy tarta bułkę do gęstości, zostawiając kilka łyżek do posypania na wierzchu.
Przyprawiamy do smaku , wkładamy pasztet do natłuszczonej formy, posypujemy po wierzchu tarta bułką i zapiekamy ok 1/2 godziny w piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 23.02.2014 09:07
ciekawe jak smakuje
ben-ka 22.02.2014 11:57
Takiego jeszcze nie robiłam,a pasztety bardzo lubię.
gosia561 03.08.2012 22:27
coś ciekawego choć bezmięsnego
reniatka 18.07.2012 10:51
fajne jarskie danie
Aneta41 25.04.2012 18:26
świetny muszę taki zrobić
smakowita 20.04.2012 14:55
super ,wegetariańskie potrawy też są bardzo smaczne
gosia47-47 17.04.2012 11:53
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak