Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babcine kluseczki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1 szklanka
jajko 3
sól
masło 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Babcine kluseczki

Żółtka oddzielamy od białek. Na stolnicę wsypujemy mąkę, dodajemy żółtka i masło. Wszystkie składniki mieszamy zagniatając ciasto. Następnie ubijamy białka i dodajemy je do ciasta ponownie zagniatając. Ciasto rozwałkowujemy, kroimy w podłużne placki, łączymy je i kroimy w małe paseczki. W garnku gotujemy osoloną wodę i wrzucamy kluski. Po wypłynięciu na wierzch gotujemy jeszcze 2-3minuty i wyjmujemy na druszlak. Zalewamy zimną wodą i wykładamy na tacę. Podajemy kluski do zup, rosołów lub spagetti.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gacopierz23 25.03.2013 14:03
babcine najlepsze
Emiliozo 21.03.2013 22:10
fajne te kluseczki
wlicka 15.03.2013 11:55
ale fajne!!!!
MAR3STA 01.03.2013 20:28
smaczne kluski
barbara11561 25.02.2013 00:38
tak jeszcze nie robiłam,zawsze dodaję całe jajka
wlicka 24.02.2013 08:45
na pewno smaczne!
Maniek2 22.08.2012 08:58
lubię
cukiereczek 16.06.2012 08:02
rewelacja
Amellia 30.05.2012 15:28
super
dasada1 28.04.2012 18:51
pycha
dasada1 28.04.2012 18:51
pycha
Betka 19.04.2012 01:07
och! rewelacja;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak