Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Salsa ogórkowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórek 2 szt.
cebula czerwona 1 szt.
czosnek 1 ząbek
sok z cytryny 1 łyż.
natka pietruszki 1 łyż.
kolendra 1 łyżecz.
Koperek suszony Prymat 1/2 łyżecz.
sól 1/2 łyżecz.

Przepis i sposób przygotowania na: Salsa ogórkowa

Kroki postępowania

1
Ogórki obieram przekrawam wzdłuż na pół, wydrążam z nasion i kroję w niewielką kostkę.
Krok 1 - Salsa ogórkowa foto
2
Czosnek drobno siekam lub miażdżę. Cebulę obieram, siekam w kosteczkę. W misce mieszam pokrojone ogórki, cebulę, czosnek, sok z cytryny, natkę pietruszki, kolendrę, koperek i sól.
Krok 2 - Salsa ogórkowa foto
3
Przykrywam i wstawiam na minimum na godzinę do lodówki.
Krok 3 - Salsa ogórkowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

miki47 14.08.2012 11:02
mniam
Justyna28 26.07.2012 16:33
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak