Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SCHAB ZE ŚLIWKAMI

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 1,2 kg
śliwki suszone 200 gram
czosnek 3 ząbki
pieprz wg.uznania
sól wg.uznania
pietruszka 2 łyżki
Zioła prowansalskie suszone Prymat wg.uznania
kolendra 1 łyżeczka
Musztarda francuska Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: SCHAB ZE ŚLIWKAMI

Kroki postępowania

1
Schab umyć,osuszyć ,natrzeć solą z roztartym czosnkiem i świeżo zmielonym pieprzem.Zawinąć w folię i odstawić na kilka godzin do lodówki.Wszystkie przyprawy rozdrobnić w moździeżu lub rozgnieść w razie potrzeby i wymieszać z musztardą.Schab naciąć spiczastym cienkim nożem w środku przez całą długość.W nacięcie powciskać suszone śliwki.Natrzeć przygotowaną panierką i jeszcze zostawić na 2 godzinki.
Krok 1 - SCHAB ZE ŚLIWKAMI foto
2
Włożyć do rękawa foliowego ,dobrze związać końce i piec w temperaturze 220st.C około 30 minut.Następnie zmniejszyć temperaturę do 180 st. i piec ok. 1 godziny.
Krok 2 - SCHAB ZE ŚLIWKAMI foto
3
Wystudzić w rękawie .Podawać do pieczywa na zimno lub do obiadu na ciepło..
Krok 3 - SCHAB ZE ŚLIWKAMI foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kuklik 20.02.2014 12:12
pyszne mięsko
Grazyna0211 25.08.2013 19:18
pyszna pieczeń
Justa32 17.07.2013 22:15
pyszny taki schabik:)
Łukasz15 08.07.2013 07:55
uwielbiamy taki schabik
misia53 14.02.2013 00:30
wspaniały , cudowny schabik..
smakoszek 06.10.2012 21:05
pyszny
Krystyna32 02.08.2012 11:44
super
Seba 09.05.2012 10:10
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak