Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa marchewkowo-pomarańczowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 2 kg
pomarańcza 2 szt
cytryna 1/2 szt
bulion warzywny 1 l
pieprz do smaku
masło
śmietana
imbir starty 3 cm
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa marchewkowo-pomarańczowa

Kroki postępowania

1
Na maśle podsmażamy obrane i pokrojone marchewki. Dodajemy trochę pieprzu.
Krok 1 - Zupa marchewkowo-pomarańczowa foto
2
Gdy marchewki bedą dobrze podsmażone dodajemy pokrojoną cebulę, starty imbir i potartą skórkę z pomarańczy.
Krok 2 - Zupa marchewkowo-pomarańczowa foto
3
Wyciskamy sok z 2 pomarańczy, a następnie zalewamy całość bulionem. Gotujemy pod przykryciem ok 10 minut.
Krok 3 - Zupa marchewkowo-pomarańczowa foto
4
Zupę blendujemy. Na koniec doprawiamy do smaku i spryskujemy sokiem z cytryny. Podajemy z kleksem śmietany.
Krok 4 - Zupa marchewkowo-pomarańczowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jodaj 27.06.2012 09:22
uwielbiam gęste zupki :) ta jest idealna :) i zdrowa :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak