Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki faszerowane

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

oliwa
Farsz:
natka pietruszki 4 łyżki
ser feta 15 dkg
pistacje posiekane 10 dkg
oliwki czarne 8 dkg
cytryna 0.5 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 10 dkg
sól, pieprz do smaku
pieczarki 5 szt
tymianek 2 (posiekany)

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki faszerowane

Piekarnik rozgrzej do temperatury 200°C. Odetnij nóżki od grzybów i posiekaj grubo, natomiast kapelusze posmaruj oliwą. Ułóż je na blasze, posól i piecz przez 10 minut do momentu, aż lekko zmiękną. W tym czasie przygotuj farsz z podanych składników (oliwki pokrój w połówki) i posiekanych nóżek. Dodaj pozostałą oliwę i popieprz posól. Wyłóż farsz na kapelusze pieczarek i piecz przez 5-8 minut, aż feta stanie się miękka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jozefinach 19.07.2012 09:52
Uwielbiam faszerowane pieczarki.
kbj31 19.04.2012 22:00
super
1j1o1l1a1 17.04.2012 18:56
smakowite :)
EWI 17.04.2012 10:07
uwielbiam, też takie robie
halina17 17.04.2012 09:59
smaczne pieczarki, farszu z tych składników na pewno starczy na więcej niż 5 pieczarek
Marko 17.04.2012 09:48
smaczne i apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak