Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jajcarz gęsty słodki i mocny

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żółtko jajek 6 szt
cukier 2 szkl
mleko skondesowane niesłodzone 250 ml
spirytus 125 g
cukier waniliowy 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: jajcarz gęsty słodki i mocny

Jajka myjemy oddzielamy białka od żółtka. Żółtka miksujemy z cukrem i małym cukrem waniliowym. dolewając pomalutku mleko skondesowane. Miksujemy na jednolitą masę ,żeby nie było czuć ziarenek cukru. Pod koniec dolewamy spirytus i jeszcze raz miksujemy. Wlewamy do butelki o,5 litra z dużym otworem . Krem jest bardzo gęsty. Chłodzimy w butelkę.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ElizaT 14.08.2012 10:44
fajny
mufinka79 01.05.2012 00:16
mniam, musi być super smaczny :)
iziona 17.04.2012 07:23
Ja sama jeszcze nie robiłam, ale raz moja koleżanka przyniosła do pracy i był tak gęsty, że jadłyśmy go łyzeczką, ale był pyszny :)
iwa643 17.04.2012 06:56
Polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak