Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cukinia w zalewie musztardowej

5.0
(47)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 9 szklanek
ocet 1 szklanka
cukier 600 g
musztarda 6 łyżek
sól 3 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 4 sztuki
ziele angielskie 4 sztuki
cukinia 3 kilogramy

Przepis i sposób przygotowania na: Cukinia w zalewie musztardowej

Wszystkie składniki oprócz musztardy zagotować. Całą miksturę wystudzić i dodać musztardę i dokładnie wymieszać. Zalać słoiki wypełnione pałeczkami cukini i pasteryzować ok. 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sylwia / sytofala 26.06.2012 20:22
pyszna
ziutula
ziutula 12.06.2012 13:53
lubię do zimnych mięs..

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak