Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone ziemniaki z masłem czosnkowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 1/2 kostki
czosnek 3 ząbki
szczypiorek 1 łyżka
koperek 1 łyżka
ziemniaki 10 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone ziemniaki z masłem czosnkowym

Ziemniaki dokładnie oczyszczamy. Do miękkiego masła dodajemy wyciśnięty przez praskę czosnek, szczypiorek i koperek - wszystko dokładnie mieszamy. Z folii tworzymy kwadraty po których lekko rozsmarowujemy masło, dodajemy sól i kładziemy ziemniaka. Zawijamy w folię i pieczemy na grillu do miękkości.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

safcia 25.06.2012 09:38
swietne
Misiabe 17.05.2012 18:03
spróbowałam, super połączenie smaków!
joanna43 17.04.2012 16:13
a jak swojsko pyszne
EWI 17.04.2012 10:11
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak