Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czeko bajaderka w czeko papilotce

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

masło 50 g
suche okruchy ciast 200 g
LIKIER CZEKOLADOWY 10 ml
czekolada mleczna 200 g
krokant
płatki czekoladowe

Przepis i sposób przygotowania na: Czeko bajaderka w czeko papilotce

W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę.Dno i boki foremek sylikonowych smarujemy rozpuszczoną czekoladą(ja używam do tego celu pędzelka).Wstawiamy foremki na ok.20 minut do zamrażalnika.
Do pozostałej czekolady dodajemy Kasię,okruchy,likier i formujemy kule.Dekorujemy je krokantem i płatkami czekolady.Podajemy w czekoladowych papilotkach.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 12.06.2012 09:18
pyszne małe co nieco
MAR3STA 20.04.2012 18:12
apetyczna
Agnieszka/picola 18.04.2012 14:52
ekstra
treonina 17.04.2012 08:13
wygląda bombowo!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak