Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidorowa z ryżem na żeberkach

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 2 litry
żeberka 50 dag
Liść laurowy suszony Prymat
sól
włoszczyzna 1 pęczek
śmietana 3 łyżki
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
ryż 3 woreczki
Kucharek przyprawa do potraw

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidorowa z ryżem na żeberkach

Żeberka po umyciu przekladamy do garnka, zalewamy zimną wodą, dodajemy oczyszczoną i pokrojoną włoszczyznę i gotujemy do miękkości wraz z przyprawami- ziele angielskie, pieprz ziarnisty i liść laurowy. Gdy zeberka będą miękkie w miseczce mieszamy miotełką śmietanę i koncentrat pomidorowy. Hartujemy wodą i dodajemy do zupy. Gotujemy kilka minut i dodajemy do smaku sól, pieprz i Kucharka. Oddzielnie gotujemy ryż.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eeee 19.05.2012 22:13
ja tez kocham pomidorową mogę codziennie jeść z innym dodatkiem
Emiliozo 17.04.2012 20:41
uwielbiam pomidorową, najsmaczniejsza zupka a ta Twoja wydaje się być wyjątkowo smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak