Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chrupiąca słodycz

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

herbatniki 3 paczki
masa krówkowa 1 puszka
śmietana 30% 300 ml
cukier puder 2 łyżki
fix do śmietany 1 opakowanie
kakao 1 łyżeczka
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Chrupiąca słodycz

Kroki postępowania

1
Ułóż herbatniki na spód formy( porcja jest na małą blaszkę lub na 3/4 formy), wyłóż na nie masę krówkową i rozprowadź ją równomiernie.
Krok 1 - Chrupiąca słodycz foto
2
Następnie ułóż drugą warstwę herbatników, ubij śmietanę z odrobiną soli, dodaj fix do śmietany, cukier puder i tak przygotowaną śmietankę wyłóż na herbatniki i rozprowadź równomiernie.
Krok 2 - Chrupiąca słodycz foto
3
Ciasto z wierzchu posyp kakao. Włóż je do lodówki na jakąś godzinkę i gotowe:)
Deser łatwy, smaczny i dobrze wygląda:)Polecam
Krok 3 - Chrupiąca słodycz foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 20.10.2013 15:22
szybkie i smaczne :)
sara1 02.03.2013 08:55
apetyczna słodkość na deser
MagdaXXX 23.05.2012 14:09
robię podobne ale na spód piekę biszkopt potem masę krówkową potem herbatniki ,śmietanę ubitą i płatki migdałowe Super przepis
edi 21.04.2012 21:42
wygląda bardzoo zachęcająco:) koniecznie muszę wypróbować ten przepis:)
smile 19.04.2012 20:35
słodziutkie
Beatris 17.04.2012 11:40
Uwielbiam to ciasto. Jedno z moich ulubionych.
Mysiunia 17.04.2012 09:53
przepyszne :)
dwa pokoje z kuchnią 17.04.2012 08:34
też mam przepis na to ciacho, raz robiłam i jest bardzo smaczne- tylko trzeba mieć wysoką tolerancję na słodycz- a ja mam!!
Anna146 17.04.2012 00:22
super ciasto
ziutula
ziutula 16.04.2012 22:39
smacznie wygląda i w sumie mało pracy przy nim...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak