Wegetariańska zupa koperkowo grzybowa

Wegetariańska zupa koperkowo grzybowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • przyprawa uniwersalna Kucharek

  • koperek

    2 pęczki
  • śmietana

  • ryż

    1 torebka
  • mąka

    1 łyżeczka
  • boczniaki

    garść
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do litra bulionu dodać pokrojoną włoszczyznę i koperek,doprawić,gotować na małym ogniu.Dodać ryż,Grzyby oczyścić i podsmażyć na maśle,dodać do zupy razem z pokrojonymi parówkami.Śmietanę wymieszać z przesianą mąką,rozprowadzić kilkoma łyżkami zupy i wlać do garnka.Gotować aż zupa zgęstnieje,dodać odrobinę lubczyku i doprawić do smaku.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat