Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wegetariańska zupa koperkowo grzybowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

przyprawa uniwersalna Kucharek
koperek 2 pęczki
śmietana
ryż 1 torebka
mąka 1 łyżeczka
boczniaki garść

Przepis i sposób przygotowania na: Wegetariańska zupa koperkowo grzybowa

Do litra bulionu dodać pokrojoną włoszczyznę i koperek,doprawić,gotować na małym ogniu.Dodać ryż,Grzyby oczyścić i podsmażyć na maśle,dodać do zupy razem z pokrojonymi parówkami.Śmietanę wymieszać z przesianą mąką,rozprowadzić kilkoma łyżkami zupy i wlać do garnka.Gotować aż zupa zgęstnieje,dodać odrobinę lubczyku i doprawić do smaku.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak