Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chrupiace crumble jablkowe z musem truskawkowym

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 4 sztuki
truskawki 300 g
sok z cytryny 1 łyżka
cukier 1 łyżka
płatki owsiane 40 g
płatki migdałowe 40 g
mąka pszenna 70 g
cukier 40 g
cynamon 1/2 łyżeczki
masło 50 g

Przepis i sposób przygotowania na: Chrupiace crumble jablkowe z musem truskawkowym

Jabłka obrać ze skórki, usunąć gniazda nasienne i pokroić w kosteczkę. Całość wymieszać z sokiem z cytryny i cukrem. Wrzucić do naczynia wysmarowanego masłem. Truskawki rozmrozić i zmiksować na gładki mus.
Do miski wsypać wszystkie składniki - wymieszać, dodać masło pokrojone w mniejsze kawałki i palcami wyrobić kruszonkę.
Na owoce wysypać kruszonkę i zapiekać w piekarniku nagrzanym do 200 stopni około 30 minut.
Podawać ciepłe polane musem truskawkowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 13.05.2012 09:19
ładnie podane
Aga20 22.04.2012 09:47
Super przepis! muszę spróbować;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak