Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placki paprykowo-drobiowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 1 szt
papryka czerwona 1 szt
papryka żółta 1 szt
jajko
majonez 2 łyżki
szczypior
pietruszka
olej do smażenia
mąka 3-4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Placki paprykowo-drobiowe

Fileta pokroić w kostkę. Papryki również pokroić w kostkę i dodać do mięsa. Zieleninę ; pietruszkę oraz szczypior także pokroić i dodać do innych składników. Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Składniki połączyć z mąką, majonezem i jajkiem dodać ze 3 -4 łyżki wody, gdyby trudno było wymieszać ciasto. Musi powstać nam z tego gęste ciasto. Można opcjonalnie dodać łyżkę vegety do smaku. Smażyć na oleju. Można podawać same lub z pieczonymi ziemniakami i sosem czosnkowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 03.12.2012 10:51
bardzo dobre,często robię
mala2021 13.11.2012 10:46
świetne połączenie
Kikiriki 03.05.2012 08:03
fajne
motylwe 16.04.2012 21:25
świetne
misia53 16.04.2012 21:23
no, fajnie to wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak