Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

raffaello

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

herbatniki 4-5 op
wiórki kokosowe 200 g
cukier wanilinowy 1 op
mleko 0,5 l
margaryna 250 g
cukier 0,5 szk
żółtko jajek 2
mąka pszenna 2 łyżki
budyń waniliowy 1 op

Przepis i sposób przygotowania na: raffaello

Żółtka utrzeć z cukrem waniliowymi i normalnym cukrem dodać mąkę,budyń i pół szklanki. mleka, zmiksować a resztę mleka zagotować dodać masę do wrzącego mleka gotować aż uzyska jednolitą masę budyniu. wystudzić. Zmiksować margaryną stopniowo dodając przestudzoną masę, dodać wiórki wymieszać.Na dnie formy układamy herbatniki na nie masę i układamy na przemian warstwa herbatników i masy ostatnia warstwą powinna być masa.Wierzch posypujemy wiórkami, wstawić do lodówki na 3-4 godziny

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

edi 23.01.2013 13:25
uwielbiam to ciastko:)
Justyna24 01.06.2012 17:13
wspaniale wygląda:]
justys759 19.05.2012 10:54
uwielbiam takie ciasto
Anna69 23.04.2012 19:30
Wspaniałe ciasto!
Emiliozo 22.04.2012 16:18
jakie puszyste
kamyk 20.04.2012 10:06
pycha
Ewelina47 20.04.2012 09:15
wygląda przepysznie
Betka 19.04.2012 10:30
ja kiedyś często robiłam!;D
EWI 18.04.2012 08:35
oj już dawno nie robiłam PYCHA
Andysz 17.04.2012 09:16
Pyszniutkie ciasteczko i wbrew pozorom nie jest wcale takie trudne:)
dwa pokoje z kuchnią 17.04.2012 08:31
uwielbiam rafaello
Mati13 16.04.2012 22:06
bardzo smaczne ciasto
Joanna46 16.04.2012 21:50
Mmmmm pychotka.
Joanna46 16.04.2012 21:50
Mmmmm pychotka.
caffee_tea 16.04.2012 21:26
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak