warstwowa pieczarkowa :)

warstwowa pieczarkowa :)

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    6 sztuk
  • kukurydza

    2 puszki
  • pieczarki

    50 dag
  • por (biała część)

    2 średnie
  • ser żółty

    35 dag
  • ogórki kiszone

    35 dag
  • majonez

    3 łyżki
  • jogurt naturalny

    5 łyżek
  • sos chili

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Gotujemy jajka na twardo w lekko osolonej wodzie.
Na dużą patelnię wsypujemy umyte, obrane i pokrojone w drobne kawałki pieczarki.Wlewamy 2 szklanki wody, 2 łyżki oleju, dodajemy szczyptę soli i pieprzu. Dusimy pieczarki na średnim ogniu.
W małej miseczce mieszamy majonez z jogurtem i sosem chilli. Dodajemy do smaku soli i pieprzu.Posiekany i sparzony por i warstwowo układamy w misce.
Ostudzone jajka obieramy ze skorupek. Oddzielamy żółtka od białek.
Białka i ser ścieramy na tarce z dużymi dziurkami (do osobnych misek).Natomiast żółtka na małych oczkach. Ogórki i rzodkiewkę kroimy na drobne kawałki.
W misce warstwowo układamy białka, odcedzoną kukurydzę, pieczarki, ogórki, rzodkiewki i ser. Na wierzch rozsmarowujemy sos .Układamy ostatnią warstwę z żółtek.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (25)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

koala

09.06.2012 13:34
ale wystawna:)

Renata16

05.05.2012 19:45
extra to jest

bercik1

24.12.2011 21:41
Fajna.

Kuchareczka2

03.12.2011 13:25
pycha muszę taką zrobić

agnieszka214

19.09.2011 07:35
smaczne

agnieszka214

19.09.2011 07:35
smaczne

magical66

15.06.2011 22:54
lubię takie

iza15

13.05.2011 23:24
rewelacja

kriso

09.05.2011 18:45
pychota

Pajecznik

09.05.2011 12:42
napewno spróbuję :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat