Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierożek kiszoną nadziany

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 0.5 kg
olej
jajko 1
mąka 0.5 kg
woda
drożdże 3 g
pieprz do smaku
sól
zupa 1 pieczarkowa

Przepis i sposób przygotowania na: Pierożek kiszoną nadziany

Kroki postępowania

1
Farsz: Kapustę kiszoną musimy odgotować, ostudzić a potem pokroić. Dodać do niej zupę pieczarkową i doprawić pieprzem, dodać olej i wymieszać.
Krok 1 - Pierożek kiszoną nadziany foto
2
Ciasto: mąkę, wodę, drożdże i jajko łączymy ze sobą, zagniatając ciasto. Następnie rozwałkowujemy je i wycinamy szklanką kółeczka. W Małe placuszki wkładamy farsz i dokładnie sklejamy.
Krok 2 - Pierożek kiszoną nadziany foto
3
Do garnka wlewamy wodę i zagotowujemy, lekko ją solimy i dodajemy 2 łyżki oleju. Gdy woda będzie się gotowała wrzucamy pierogi. Gotujemy do czasu wypłynięcia na wierzch wszystkich i jeszcze minutkę gotujemy.
Krok 3 - Pierożek kiszoną nadziany foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wlicka 03.03.2013 23:53
pyszne nadzienie/...
Iwusia 28.06.2012 23:06
pychotki :)
barbara11561 02.06.2012 10:24
pyszne pierożki
Wojt@s
Wojt@s 14.05.2012 09:48
extra
aga130982 09.05.2012 09:22
po prostu pycha
EWI 20.04.2012 08:54
ja też tak robię
Betka 20.04.2012 07:41
mmm fajny przepis;))
Andysz 18.04.2012 22:17
dodaję albo zupę pieczarkowa albo sos pieczarkowy:) tak żeby był posmak grzybków;]
treonina 18.04.2012 08:35
zupa pieczarkowa? ciekawy ten przepis :-)
Anna146 17.04.2012 00:23
pyszny
Paweł10 16.04.2012 19:58
Świetny :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak