Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kompot z malin

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

maliny świeże 2 kg
cukier 1 kg
woda

Przepis i sposób przygotowania na: Kompot z malin

Maliny przebrać, umyć i odsączyć na sicie. Pospać cukrem i odstawić na kilka godzin, żeby opadły i puściły sok – wtedy więcej wejdzie do słoika. Przesypane cukrem maliny wkładać do wyparzonych słoików i zakręcać wyparzonymi i wytartymi do sucha nakrętkami. Pasteryzować około 20-25 minut w garnku napełnionym wodą do 3/4 wysokości słoików.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 05.12.2013 09:17
najlepszy domowy
Granita 29.08.2013 08:25
uwielbiam...rozrzewniający akcent w sam raz na ponure,zimowe dni
Ewelina38 24.01.2013 21:53
rewelacyjne zapasy, ja większość malin robię w sokowniku ale i takich kilka słoiczków zawsze się znajdzie - dzieci uwielbiają wyjadać owoce :)
daria2911 11.05.2012 09:00
nie ma jak domowe przetwory :)
Ada-Gaba 28.04.2012 10:38
bardzo lubię
Justyna Jussstiii 22.04.2012 10:16
super
calliope 19.04.2012 09:12
pyszny :)
Karolcia12 16.04.2012 19:21
chętnie bym kupiła taki słoiczek
Cukiereczek13 16.04.2012 19:21
pycha :) fajnie jest go otworzyć zimową porą :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak