Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt z pianką i galaretkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Biszkopt 1 szt.
galaretka agrestowa 3 szt.
galaretka truskawkowa 1 szt.
galaretka cytrynowa 1 szt.
mleko 400 ml
bita śmietana 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z pianką i galaretkami

Galaretkę truskawkową i cytrynową rozpuścić osobno w 2 szklankach gorącej wody. Ostudzić. Wylać na płaskie naczynie i pokroić w kostkę po stężeniu.
Śmietanę ubić według przepisu na opakowaniu. Dwie galaretki agrestowe rozpuścić w połowie ilości podanej na opakowaniu tj. w 1 szklance każdą galaretkę. Gdy galaretki agrestowe zaczynają powoli tężeć, połączyć je ze śmietaną. Zmiksować. Do masy dodać kostki kolorowej galaretki i wymieszać. Kolorową masę wyłożyć na biszkopt.
Wierzch ciasta zalać tężejącą agrestową galaretką. Wstawić do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mela25 11.08.2012 09:25
smakowity
Monika-twin 23.05.2012 06:47
ładne
Monika-twin 23.05.2012 06:47
ładne
eli82 17.04.2012 20:38
mniam
daria2911 17.04.2012 13:48
ciekawe
Joanna46 16.04.2012 21:53
Pysznie się prezentuje
Piotr24 16.04.2012 20:15
super
Cukiereczek13 16.04.2012 19:19
fajnie wygląda ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak