Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sandwitche na ostro

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

chleb pszenny 2 kromki
masło 2 łyżecz.
szynka 4 plastry
ser żółty 4 plastry
cebulka 1 szt.
musztarda węgierska 1 łyżecz.
ketchup pikantny 2 łyżecz.

Przepis i sposób przygotowania na: Sandwitche na ostro

Cebulkę obieram, drobno siekam. Kromki chleba przekrawam na pół, otrzymam w ten sposób 4 mniejsze kromki. Każdą z nich smaruję cienko masłem. Układam na kromkach szynkę, którą smaruję musztardą węgierską (jeśli chce bardziej ostre tosty, to dodaje więcej tej musztardy), można też dać kleks ketchupu, posypuję posiekaną cebulką i kładę plaster sera żółtego. Przykrywam połówką kromki. Wkładam do opiekacza i piekę. Podaję z ketchupem i musztardą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 16.04.2012 22:05
Pyszny sandwitch i piękne zdjęcie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak