Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń z pietruszką

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wieprzowe 0,5 kg
mięso wołowe 30 dag
pietruszka zielona 3 pęczki
czosnek 2 ząbki
jajko 2 szt
przyprawy do smaku
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżka
żółty ser 20 plastry
szynka 15 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń z pietruszką

Kroki postępowania

1
Mięsa mielimy (może być samo wieprzowe),dodajemy jajka, ząbki czosnku( przeciśnięte) i paprykę. Doprawiamy solą i pieprzem.
Krok 1 - Pieczeń  z pietruszką foto
2
Mięso rozkładamy na folii aluminiowej. Na nim układamy plastry wędzonki, posypujemy posiekaną natką pietruszki i przykrywamy serem żółtym.Zwijamy roladę i pieczemy w folii 45 minut a pod koniec odkrywamy, aby z wierzchu się zrumieniła.
Krok 2 - Pieczeń  z pietruszką foto
3
Pieczeń kroimy na kawałki i dowolnie podajemy. Jest bardzo aromatyczna i smaczna.Tu moja propozycja podania.
Krok 3 - Pieczeń  z pietruszką foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pietruszka 02.10.2012 13:23
to musi być bardzo dobre
teresa18 06.06.2012 20:51
ciekawie przyrządzone mielone
caralajna 16.04.2012 20:50
fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak