Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mazurek z czekoladowo-orzechową pianą

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 30 dag
masło 20 dag
cukier puder 10 dag
ugotowane żółtka 2 szt
surowe żółtka 2 szt
masa
białko 4 szt
cukier puder 20 dag
gorzka czekolada 50 g
orzechy mielone 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Mazurek z czekoladowo-orzechową pianą

Kroki postępowania

1
Składniki na ciasto zagniatamy po czym 1/4 ciasta odkładamy do ozdobienia mazurka.
Większą częścią wykładamy blachę do pieczenia.
Roztopiona czekoladę mieszamy z cukrem pudrem i orzechami. Dodajemy białka ubite na sztywną pianę i dokładnie mieszamy.
Krok 1 - Mazurek z czekoladowo-orzechową pianą foto
2
Pianę wylewamy na ciasto i ozdabiamy wedle uznania resztą ciasta i orzechami.
Krok 2 - Mazurek z czekoladowo-orzechową pianą foto
3
Pieczemy godzinę w 180 stopniach.
Smacznego :)
Krok 3 - Mazurek z czekoladowo-orzechową pianą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 23.12.2014 12:15
Musiał być bardzo smaczny.
Mati3 21.06.2012 14:43
podoba mi się:)
tessinka 09.06.2012 14:03
pyszności :)
motylwe 16.04.2012 18:16
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak