Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wątróbka drobiowa w galarecie

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Wątróba (z kurczaka) 1/2 kg.
marchew
pietruszka korzeń
seler
por
Kucharek przyprawa uniwersalna
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: wątróbka drobiowa w galarecie

warzywa obrać umyć włożyć do garnka zalać wodą i zagotować,po zagotowaniu się gotować jeszcze ok.20min.po tym czasie wrzucić umyte wątróbki drobiowe i doprawić do smaku kucharkiem gotować jeszcze ok.20min.wątróbki i ugotowane warzywa wyjąć z wywaru i układać je na miseczce razem z pokrojoną w talarki marchewką całość zalać przecedzonym przez sitko wywarem wymieszanym z żelatyną po wystudzeniu wstawić do stężenia do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mar 06.02.2024 15:47
Wygląda nieapetycznie, kwestia przybrania i zdjęcia. Słabiutko.
Mar 06.02.2024 15:47
Wygląda nieapetycznie, kwestia przybrania i zdjęcia. Słabiutko.
Wafelek2601 17.04.2012 22:23
świetny pomysł
eduszo
eduszo 17.04.2012 15:11
Trzeba wyprobowac.
Seba 17.04.2012 09:13
bardzo fajna
IKrakowianka 16.04.2012 20:22
bardzo fajny pomysł :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak