Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makowiec z jabłkami i kaszą manną

3.0
(17)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Mak zmielony 30 dag
jabłka 60 dag
margaryna 250 g
cukier puder 40 dag
kasza manna 9 łyżka
jajko 9 szt
bakalie 5 łyżka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
olejek migdałowy 3 krople
polewa czekoladowa 1 opakowania

Przepis i sposób przygotowania na: Makowiec z jabłkami i kaszą manną

Jabłka ścieramy na grubych oczkach tarki.
Margarynę ucieramy z cukrem, dodajemy po żółtku i stopniowo resztę składników cały czas ucierając.
Na koniec dodajemy bakalie i ubitą na sztywno pianę z białek.
Pieczemy w średnio nagrzanym piekarniku do 80 minut.
Po wystudzeniu polewamy polewą czekoladową.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

madi356 10.08.2012 17:40
uwielbiam takie ciasta:)
mela25 17.05.2012 21:26
bardzo dobry jest taki makowiec .
[email protected] 30.04.2012 18:34
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak