Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka w słoiku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 1 kg
cukier 0.5 kg
żelfix 1

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka w słoiku

Jabłka obieramy i kroimy w kosteczkę, wrzucamy je do garnka a wraz z jabłkami wsypujemy cukier i smażymy, dość długo aż powstanie masa, często mieszamy. Pod koniec smażenia wsypujemy żelfix lub dżemix. Ciepłą masę wlewamy do słoiczków i stawiamy do góry dnem na kilka godzin.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wlicka 12.04.2013 10:30
mmm pyszne....;)
ElizaT 27.02.2013 09:47
muszą być smaczne
babi17 06.01.2013 13:43
baaardzo lubię
manaika 09.08.2012 16:17
w sam raz do ciasta później
Aneta41 02.05.2012 15:41
świetne:)
[email protected] 29.04.2012 20:54
extra
[email protected] 29.04.2012 20:54
extra
SmacznaPyza 19.04.2012 08:51
Andy, no chyba że tak :)
olkaaa 19.04.2012 08:17
super
justys759 18.04.2012 11:49
pycha:)
Andysz 17.04.2012 09:38
To były kwaśne jabłka;]
SmacznaPyza 16.04.2012 19:57
strasznie dużo cukru jak do jabłek, ale pewnie kwestia gustu...
Betka 16.04.2012 17:26
mniammm;]

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak