Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka z wędzonego pstrąga z sosem chrzanowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 2 szt
sos winegret 2 łyżki
rzeżucha pół pęczek
pstrąg wędzony 175 gram
jogurt naturalny 125 ml
sok z cytryny 1 łyżeczka
chrzan 1 łyżka
sól do smaku do smaku
szczypiorek 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka z wędzonego pstrąga z sosem chrzanowym

Jabłka podzielić na świartki, wykroić gniazda nasienne, owoców nie obierać. Pokroić w plasterki, wrzucić do miski, zalać sosem winegret i wymieszać, aby nie ściemniały.

Podzielić rzeżuchę na gałązki i rozłożyć na 4 talerzach.

Obrać pstrąga ze skóry i dokładnie usunąć ości. Podzielić rybę na duże cząstki i ułożyć na rzeżusze razem z jabłkami.

Przygotować sos chrzanowy, mieszając jogurt, sok z cytryny i chrzan. Doprawić solą i pieprzem. Jeśli sos jest zbyt gęsty, można dodać mleka.

Polać sosem sałatkę, posypać p[osiekanym szczypiorkiem.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ronald88 17.04.2012 09:44
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak