Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muffinki pszenno-kukurydziane na jogurcie owocowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka tortowa 1 szkl.
mąka kukurydziana 1 szkl.
jajko 3 szt.
sól 1/2 łyżeczki
cukier 1/2 szkl.
budyń kakaowy 1
jogurt truskawkowy 400 ml
olej 1/2 szkl.
mleko kilka łyżek
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Muffinki pszenno-kukurydziane na jogurcie owocowym

Suche składniki wymieszać w dużej misce.
Osobno połączyć roztrzepane jajka, olej, jogurt i mleko.
Do suchych produktów wlać mokre, wymieszać łyżką szybko i niezbyt dokładnie.
Masę wyłożyć do foremek muffinkowych - max.do 2/3 pojemności i wstawić do nagrzanego piekarnika.
Piec 25 minut w temp.170*C

Najsmaczniejsze są jeszcze ciepłe :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wiola333 26.07.2012 15:13
mniam
Anna152 20.04.2012 12:49
uwiebiam muffinki
Habibi 18.04.2012 00:08
Zapraszam serdecznie do przejrzenia moich kulinarnych pomysłów oraz do zapoznania się z przepisami na bardzo różnorodne dania :) *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)
Sylwia31 16.04.2012 18:09
lubię muffiny mniam
Sylwia31 16.04.2012 18:09
lubię muffiny mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak