Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Parówki po kanadyjsku

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

parówki
boczek wędzony
ogórek kiszony
papryka konserwowa
cebula

Przepis i sposób przygotowania na: Parówki po kanadyjsku

Z parówek zdejmujemy folię, następnie nacinamy je wzdłuż, pozostawiając 0,5 cm margines od końców. Paprykę i ogórki kroimy w cienkie paski, ser żółty również w cienki plasterki (słupki). Cebulę kroimy w drobną kostkę.
Boczek najlepiej kupić pokrojony, ale jeśli mamy w całości to kroimy w niezbyt cienkie plasterki.
W nacięte parówki wkładamy po kawałku sera, papryki i ogórka, posypujemy cebulą i owijamy ściśle boczkiem, spinamy wykałaczką.
Tak przygotowane parówki układamy w naczyniu żaroodpornym bądź na blaszce i pieczemy w rozgrzanym piekarniku ok 10 min. Podajemy z ketchupem lub innym sosem.
Parówki nadają się również na grill

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mariel78 16.05.2012 23:03
pycha
kamyk 30.04.2012 09:43
super parówki
Rafał10 23.04.2012 20:43
super pomysł na grilla :) ten boczuś na parówce musi być smaczny taki podpieczony :)
tomek18 22.04.2012 11:18
super
bernadetta2 19.04.2012 18:49
super
agunesu 16.04.2012 17:17
a to cos nowego! siwetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak