Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czosnkowy bitek

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

czosnek
sól do smaku
pieprz do smaku
jajko 1
mąka 1 szklanka
woda gazowana 100 ml
carry do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Czosnkowy bitek

Na początku robimy ciasto: do miski dodajemy jajo, mąkę i wodę gazowaną a także szczyptę soli i pieprzu. Wszystkie składniki miksujemy. Następnie obieramy czosnek, rozbijamy mięso wtłaczając młotkiem do schabowych ząbki czosnku. nafaszerowane mięso obsypujemy przyprawą carry i moczymy w utworzonym wcześniej cieście. Następnie rozgrzewamy olej na patelni i wkładamy kotleta smażąc na niewielkim ogniu z obu stron. Kotlety podajemy z ziemniakami, ryżem i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wlicka 16.03.2013 17:20
lubię schabowe;)
jasiek 12.08.2012 01:56
fajne
Sylwia56
Sylwia56 19.07.2012 22:29
fajny
Emiliozo 29.06.2012 07:29
super danie
Barbara/zuza22_85 17.06.2012 18:37
pycha
Wiesława1 10.06.2012 19:22
super
cukiereczek 05.06.2012 10:04
pycha
mariel78 15.05.2012 16:45
pycha
[email protected] 30.04.2012 18:05
pyszne
pacpaw 30.04.2012 00:00
posiłek DJ-a :o)
Kikiriki 22.04.2012 17:04
dobre
Andysz 21.04.2012 00:45
mmmmmmmniam;)
EWI 17.04.2012 10:02
mmm... pycha!
Betka 16.04.2012 17:27
wczoraj miałam podobny obiad;]

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak