Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

hinduski deser z mango

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mango 2 szt
śmietana kremowa 30% lub 36% 300 ml
cukier 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: hinduski deser z mango

Położyć mango na desce do krojenia i odkroić gruby plaster wzdłuż owocu jak najbliżej pestki. Obrócić mango, powtórzyć czynność z drugiej strony. Odkroić miąższ od pestki.Pozostawić kilka cienkich plasterków owocu ze skórką do dekoracji. Nie przecinając skórki, wykonać na dwóch grubych plastrach miąższu ukośne nacięcia co 1,5cm. Wywinąć skórkę i odkroić kawałki miąższu. Powtórzyć czynności z drugim owocem.

wrzucić miąższ do miksera i zmiksować na gładkie puree.

Ubić śmietankę z cukrem, dołożyć puree i ostrożnie wymieszać. Nałożyć do szklanych salaterek, przykryć i przed podaniem schłodzić w lodówce. Udekorować plasterkami mango (można też bitą śmietaną).

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak