Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Masa tortowa cytrynowa

mic
2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

galaretka cytrynowa 1 sztuka
sok z cytryny 1/3 sztuki
jajko 3 sztuki
cukier 8 łyżek
margaryna 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Masa tortowa cytrynowa

Margarynę kroimy w mniejsze cząstki i rozpuszczamy w rondelku. Dodajemy do niej cukier i galaretkę i sok z cytryny. Gotujemy do momentu ,az dojdzie do jego rozpuszczenia. Do przestudzonej masy dodajemy kolejno po jajku ciagle miksując.

Wykładamy na skropiony ponczem biszkopt.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

TEtalicha 01.05.2013 19:05
przydatna zawsze
Maniek2 17.08.2012 07:56
super
angelika4 10.08.2012 18:48
fajna;d
kasiek 31.07.2012 21:08
cytrynowej jeszcze nie próbowałam
SylwiaMagdaSabin 25.07.2012 18:21
mój ulubiony
SylwiaMagdaSabin 25.07.2012 18:21
mój ulubiony
jeta72 18.06.2012 21:33
fajna :-)
Ada-Gaba 21.04.2012 10:41
pyszna
fictor123 17.04.2012 13:23
idealna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak