Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wielkanocne jajeczka na łuskach z cebuli

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4-5 sztuk
łuski z cebuli 1 worek
sól 1 łyżeczka
masło 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Wielkanocne jajeczka na łuskach z cebuli

Kroki postępowania

1
Do garnka nalewamy wodę, dodajemy sól i wrzucamy łuski z cebuli.
Krok 1 - Wielkanocne jajeczka na łuskach z  cebuli foto
2
Kiedy łuski się zamoczą i puszczą kolor dodajemy jajka i gotujemy około 10 minut. Jajka obracamy, aby równomiernie się zabarwiły.
Krok 2 - Wielkanocne jajeczka na łuskach z  cebuli foto
3
Po ugotowaniu jajka wyciągamy na talerz.
Krok 3 - Wielkanocne jajeczka na łuskach z  cebuli foto
4
Jajka smarujemy tłuszczem, aby pięknie się błyszczały w koszyczku, a potem na stole.
Krok 4 - Wielkanocne jajeczka na łuskach z  cebuli foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marzenciak1985 11.05.2012 16:03
:) ciekawe
bgs1984 11.05.2012 15:48
mniam
Betka 10.05.2012 21:01
podobnie robiłam;)
gosia561 07.05.2012 08:15
też tak robię
Misiabe 16.04.2012 17:01
ale to nie jest przepis tylko sposób farbowania jajek, to bardziej sie nadaje na porade...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak