Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka wielkanocna warzywna z jajkiem i białą kiełbasą

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 3 sztuki
biała kiełbasa 4 sztuki
brokuł 1 sztuka
sałata lodowa 1 sztuka
kukurydza w puszcze 1 sztuka
pomidory 3 sztuki
rzeżucha
majonez 3 łyżki
jogurt naturalny 4 łyżki
bazylia
papryka czerwona 1/2 sztuki
cebula czerwona 1 sztuka
Czosnek suszony Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka wielkanocna warzywna z jajkiem i białą kiełbasą

Jajka ugotować na twardo. Warzywa: pomidory, paprykę, sałatę, brokuł i cebulę umyć i oczyścić. Cebulę obrać i pokroić w księżyce i wsypać do miski. Pomidora pokroić w kostkę lub ćwiartki. Kukurydzę odsączyć z zalewy i wsypać do półmiska. Jajka ugotowane pokroić w większą kostkę lub ćwiartki. Paprykę pozbawić nasion i pokroić w kostkę. Od brokuła odciąć tylko różyczki i ugotować je na parze lub w wodzie, a następnie dodać do miski. Przygotować sos z jogurtu, majonezu, czosnku i bazylii. Ugotować białą kiełbasę, obrać ze skórki, i pokroić w plastry po ukosie. Do całości dodać rzeżuchy i wymieszać w przygotowanym sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

suzana 16.04.2012 15:54
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak