Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa krem porowo-brokułowa z jajkiem i rzeżuchą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brokuł 1 sztuka
por 1 sztuka
jajko 3 sztuki
masło 3 łyżki
bulion warzywny 1 litr
rzeżucha
ziarenka smaku 1 łyżka
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa krem porowo-brokułowa z jajkiem i rzeżuchą

Jajka ugotować na twardo. Obrać i umyć dokładnie brokuła i pora. Brokuł podzielić na różyczki a od pora oddzielić ciemnozieloną część. Posiekać część zieloną i trochę białej na krążki lub drobniej. W dużym rondlu rozpuścić masło, dodać pora i smażyć aż zmięknie. Dodać brokuł, Ziarenka Smaku oraz bulion. Gotować następnie przez 10 minut na niewielkim ogniu, a następnie zmiksować na krem. Doprawić w razie potrzeby solą i pieprzem. Krem przelać do miseczek, każdą udekorować pokrojonym na ćwiartki jajkiem oraz rzeżuchą i grzankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak