Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lukier z cukru pudru i mleka

5.0
(39)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier puder 1 szkl.
mleko 3 łyż.
sok z cytryny 1 łyżecz.

Przepis i sposób przygotowania na: Lukier z cukru pudru i mleka

Do naczynia wsyp szklankę cukru pudru. Dodaj 1-3 łyżki mleka. Całość dobrze wymieszaj. Zobacz czy lukier nie jest za rzadki albo za gęsty. Jeśli jest gęsty, dodaj odrobinę mleka, jeśli rzadki - cukru pudru. Schłodź lukier w lodówce przez 30-60 minut.
Dodaj sok z cytryny do smaku. Schłodzone ciasto oblej lukrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Asia 23.12.2022 01:36
Jak długo może stać taki lukier polany na domek z piernika w temp pokojowej?? Nie popsuje się szybko przez mleko? ?
Kasia Adamowska
Kasia Adamowska 02.12.2014 17:38
pomocne na święta :)
Monika111 16.04.2012 16:34
nie robiłam z mleka... :)
parysek10 16.04.2012 15:44
innowacyjne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak