Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Potrawka z fasolki szparagowej i pomidorów

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka szparagowa 500 g
cebula 1 szt.
czosnek 3 ząbki
pomidor 2 szt.
oliwa 2 łyż.
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
natka pietruszki 2 łyż.

Przepis i sposób przygotowania na: Potrawka z fasolki szparagowej i pomidorów

Fasolkę myję, obcinam końcówki, zalewam wodą, dodaję troszkę soli i cukru i gotuję, aż zmięknie, ale nie będzie rozgotowana. Cebulę obieram, kroję w drobną kostkę, podsmażam na oliwie do lekkiego zrumienienia. Czosnek drobno posiekać, dodać do cebuli i lekko podsmażyć. Dodać obrane i pokrojone w ćwiartki pomidory. Smażyć kilka minut, dodać posiekaną drobno natkę pietruszki. Doprawić do smaku i podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata106 13.08.2012 19:40
pycha
daria2911 16.04.2012 17:11
super
parysek10 16.04.2012 15:45
zjadłabym takie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak