Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klopsiki z nadzieniem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wieprzowe 60 dag
pieczarki 30 dag
cebula biała 1 szt
natka pietruszki
wywar warzywny 0,5 litra
przyprawy
bułka czerstwa 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Klopsiki z nadzieniem

Kroki postępowania

1
Mięso mielimy z namoczoną czerstwa bułką.Pieczarki kroimy w drobną kostkę,przesmażamy.Cebulę również dusimy i łączymy z pieczarkami i posiekaną natką.Doprawiamy solą i pieprzem.
Krok 1 - Klopsiki z nadzieniem foto
2
Z mięsa formujemy małe klopsiki, obtaczamy w mące i chwilę smażymy.Wrzucamy na wywar.Dusimy 15 minut.
Krok 2 - Klopsiki z nadzieniem foto
3
Posypujemy natką pietruszki i podajemy z ziemniakami lub makaronem.
Krok 3 - Klopsiki z nadzieniem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gacopierz23 04.11.2012 11:33
ekstra
agnieszka214 12.05.2012 08:15
pychota

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak